Vivre Logo Contact ons
Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact
Het verhaal van
Maud Verpleegkundige

"Ik heb nu echt tijd voor een stukje begeleiding en ondersteuning."

Van jongs af aan wist Maud dat ze verpleegkundige wilde worden. Haar moeder werkte in de zorg en Maud ging soms mee om te helpen. Daar is de liefde voor het vak ontstaan.

En dus begon ze op haar vijftiende aan de opleiding mbo-verpleegkunde. Maud hockeyde tot een paar jaar geleden ook nog op topniveau, onder andere in Jong Oranje. Maar nu focust ze zich volledig op haar baan bij Vivre, waar ze sinds 2022 werkt. “De kinderverpleegkunde heeft mij altijd aangesproken. In het ziekenhuis zorgde ik voor zowel volwassenen als kinderen, maar dat waren echt kortdurende momenten. Bij Vivre werk ik in de reguliere zorg bij een aantal gezinnen. Naast het uitvoeren van de verpleegtechnische handelingen heb ik nu echt de tijd voor een stukje begeleiding en ondersteuning. Daar krijg je ook echt waardering voor vanuit het gezin. Je hebt namelijk best vaak te maken met nieuwe situaties binnen het gezin en dan is het fijn dat de ouders kunnen overleggen over hoe we iets het beste kunnen aanpakken. Dat geldt ook als er bijvoorbeeld een nieuw beleid is, dan ga je echt even samen zitten en heb je de gesprekken over hoe en wat. Als het zinvol of nodig is kan ik ook mee naar een afspraak in het ziekenhuis ter ondersteuning. Het werken bij Vivre is echt heel breed en afwisselend. De zorg voor de kinderen vindt niet alleen plaats in de thuissituatie, ik ga ook wel mee naar school of naar een feestje. En ik bracht zelfs een aantal dagen door in Villa Pardoes met een gezin. Dat zijn bijzondere ervaringen, je bent echt even onderdeel van het gezin. Bij Vivre krijg ik die kans, dat is denk ik best uniek in mijn vakgebied.”

Binnenkort gaat Maud op reis naar Midden-Amerika, want naast werken in de zorg is reizen ook een passie van haar. In de toekomst zou ze graag de opleiding tot kinderverpleegkundige volgen vertelt ze opgetogen: “Ik zie ernaar uit om dan nog meer te weten te komen over verschillende ziektebeelden en wat ik kan betekenen voor nog complexere situaties.”

Leer de collega's van Maud kennen