Vivre Logo Contact ons
Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact

Kom in contact

Wil je graag meer informatie over Vivre? Of kunnen wij ergens anders mee helpen? Wellicht wordt je vraag al beantwoord op onze pagina met veelgestelde vragen. Staat de vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag.

Stuur direct een bericht

  Contactgegevens

  Ons hoofdkantoor en verpleegkundig kinderzorghuis Villa Vivre zijn gevestigd in Goirle, vlakbij Tilburg.

  Vivre Kinderthuiszorg

  • Parallelweg 6-01
  • 5051 HG Goirle
  Plan uw route

  Verpleegkundig kinderzorghuis Villa Vivre

  • Herstallenstraat 2
  • 5051 TE Goirle
  Plan uw route

  Veelgestelde vragen

  Vragen? Hieronder staan de meest gestelde vragen & handige pagina’s

  Kan ik zonder specialisatie kinderverpleegkunde bij jullie werken?  

  Ja dit kan. We geven er de voorkeur aan dat je te zijner tijd de opleiding tot kinderverpleegkundige volgt. Deze is te volgen binnen de organisatie. 

  Welke doorgroeimogelijkheden zijn er? 

  Binnen Vivre Kinderthuiszorg bieden we scholing aan die gericht is op kindzorg, zoals: palliatieve zorg, canule- en beademingszorg, herkennen en omgaan met kindermishandeling. Daarnaast zijn er verschillende neventaken die je als (kinder)verpleegkundige naar interesse kunt oppakken. De opleiding tot kinderverpleegkundige kun je ook bij ons volgen. 

  Hoe ziet een team eruit? 

  Binnen de Reguliere Zorg werken we met zorgteams per cliënt. Dit betekent dat je als verpleegkundige werkzaam kunt zijn binnen verschillende teams. Binnen het Specialistisch Verpleegkundig Team verleen je zorg op basis van zorgroutes, je bent dan onderdeel van het regioteam.

  Kan ik bij jullie vrijwilligerswerk doen? 

  Binnen ons verpleegkundig kinderzorghuis Villa Vivre zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen. Dit kan zijn in de vorm van helpen bij het eten, voorlezen, spelen, (huishoudelijke) klusjes doen, tuin bijhouden. Meer informatie: Villa Vivre.

  Is er werk voor mij in mijn regio? 

  Vivre Kinderthuiszorg verleent zorg binnen verschillende regio’s. Deze regio is onderhevig aan veranderingen en afhankelijk van ons aanbod van bekwame en bevoegde (kinder)verpleegkundigen.

  Afhankelijk van de zorgvragen in de regio zijn er vacatures, bekijk de vacatures hier.

  Welke soorten zorg bieden jullie aan? 

  Binnen Vivre Kinderthuiszorg biedt het team Reguliere Zorg (blokzorg). Dit is zorg die minimaal 2 uur duurt om ouders ouders te ontlasten in de zorg van hun zieke kind. Daarnaast biedt het Specialistisch Verpleegkundig Team zorg voor kortere zorgmomenten. Er worden dan specifieke handelingen verricht, bijvoorbeeld: toedienen van chemotherapie, darmspoelen, wondzorg, diabeteszorg, infusietherapie, stomazorg, katheteriseren. Kijk bij ‘ONZE ZORG’ voor de handelingen die wij verrichten.

  Heb ik een verwijzing nodig voor de zorgverlening van een arts?

  Een zorgvraag kan via verschillende manieren bij ons terecht komen. Zorg voor het specialistisch verpleegkundig team komt altijd tot stand via een verwijzing van een specialist of huisarts. Voor de blokzorg die gegeven wordt door het reguliere zorgteam kan deze zorg ook aangevraagd worden door ouders zelf. Het is aan de zorgcoördinator, die indicerend kinderverpleegkundige is, om te inventariseren of er een hulpbehoefte is waarvoor (kinder-)verpleegkundige zorg nodig is.

  Kunnen we terecht bij jullie voor een indicatiestelling?

  Vivre Kinderthuiszorg heeft een team van indicerend hbo-kinderverpleegkundigen die bij jullie thuis komen om een indicatie te stellen volgens de Handreiking Indicatieproces Kinderzorg.

  Heeft Vivre Kinderthuiszorg een wachtlijst? 

  We werken in verschillende regio’s. Soms hebben we in een regio geen beschikbaarheid van verpleegkundigen om de zorgvraag in te vullen. Het is mogelijk om dan op een wachtlijst te komen tot we wel deze ruimte hebben.

  Hoe kan ik een klacht indienen? 

  We streven als organisatie naar de beste zorg, toch kan er zich een situatie voordoen waarover je niet tevreden bent. Voor Vivre Kinderthuiszorg is het van belang dat die klacht wordt geuit. Meer over onze klachtenregeling vind je hier.

  Kan ik stage lopen bij jullie?

  Momenteel zijn er geen mogelijkheden om binnen Vivre Kinderthuiszorg stage te lopen. Mogelijk zal er vanaf 2025 weer het een en ander mogelijk zijn. Bij vragen mag je altijd contact opnemen met opleiding@vivrektz.nl.  Handige pagina’s
  BINKZ  Branchevereniging Integrale Kindzorg.
  NIK  Netwerk Integrale Kindzorg, voor hulp bij het organiseren van de zorg voor je ernstig zieke kind.
  Per Saldo  Landelijke vereniging voor mensen met een pgb.
  Regelhulp  Wegwijzer van het ministerie van VWS.
  MEE  Vereniging voor bevorderen van participatie van mensen met een beperking.
  De Copiloot  Gespecialiseerde begeleiding voor mensen met autisme.
  Zorgoppas  Gespecialiseerde oppas aan huis.  Extra pagina's