Vivre Logo Contact ons
Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact

Cliëntverhalen

Iedere gezinssituatie is uniek. Een gezinssituatie met een chronisch of acuut ziek kind is nog unieker.

Het verhaal van Bjorn

"Dankzij Vivre hebben we ons tot nu toe altijd staande kunnen houden."

Bjorn is een 4-jarige jongen met een metabole ziekte; MMA. De zorg voor Bjorn is erg intensief. Alles draait de hele dag om eten, drinken, medicijnen en leven op de klok. Het is een leven met veel regels en beperkingen, zowel praktisch als sociaal.

Het verhaal van Leviano

“Dat huiselijke, dat is echt de Villa”

Sinds zijn geboorte is Leviano afhankelijk van zorg. Hij is inmiddels 4 jaar oud en komt heel graag bij Villa Vivre, het verpleegkundig kinderzorghuis. Hij heeft 24/7 zorg en toezicht nodig vanwege o.a. epileptische aanvallen en TPV (voeding via infuuspomp in bloedbaan).

Het verhaal van Eva

“De verpleegkundigen van Vivre gingen helemaal mee in het spel van Eva. We hebben daar ook erg om gelachen.”

Vivre Kinderthuiszorg kwam de chemoshots en bloedverdunners toedienen bij Eva, die 3 jaar was toen ze de diagnose lymfklierkanker kreeg.

Het verhaal van Guus

"Ik kan Guus met een gerust hart achterlaten als de verpleegkundige er is."

Guus is een vrolijke jongen van 7 jaar met een zeer zeldzaam syndroom waardoor hij erg kwetsbaar is. De verpleegkundigen van Vivre komen al jaren thuis bij het gezin.

Het verhaal van Mauro

"Vanuit mijn achtergrond is het niet makkelijk om hulp in te schakelen, maar de keuze voor Vivre was mijn beste beslissing ooit"

Als Mauro 5 jaar geleden wordt geboren via een spoedkeizersnede blijkt al gauw dat er iets mis is. Een reanimatie volgt en na 72 uur heeft hij zijn eerste epileptische aanval.
Maci, de moeder van Mauro krijgt dan al te horen dat Mauro zijn hele leven zorg nodig zal hebben en dat hij zowel motorisch als cognitief weinig ontwikkeling zal doormaken. Nu, 5 jaar later, kan Mauro inderdaad niet lopen (wel kruipen) en niet praten. Hij functioneert ongeveer op het niveau van een eenjarige.

Onze zorgvormen
Hoe wij gezinnen helpen.

Sommige kinderen hebben langdurig verpleegkundige zorg of toezicht nodig. Voor andere kinderen is tijdelijke gespecialiseerde zorg noodzakelijk. Daarnaast kan gespecialiseerde verpleegkundige opvang buitenhuis voor gezinnen die met intensieve zorg te maken hebben een uitkomst zijn.

Over villa vivre

Villa Vivre is ons verpleegkundig kinderzorghuis voor chronisch en acuut zieke kinderen.

Villa Vivre is een kleinschalig, tweede thuis waar ouders/vertegenwoordigers hun kind met een gerust hart naartoe kunnen brengen om te kunnen werken of bijvoorbeeld nieuwe energie op te doen.