Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact

Cliëntverhalen

Een blik in de wereld van onze zorg voor kinderen. We delen een aantal bijzondere verhalen, verteld door ouders van onze cliënten.

Het verhaal van Noud

"Zonder Vivre hadden we nooit gestaan waar we nu staan. Daarom zijn we Vivre heel dankbaar voor alles wat ze voor ons gezin betekenen."

Met twee dagen oud lag Noud in de CT-scan en werd geconcludeerd dat hij een tracheacanule zou moeten krijgen. Toen hij vier dagen oud was werd deze geplaatst. De impact daarvan was enorm, want een kind met een tracheacanule heeft dag en nacht toezicht nodig van een geschoold persoon.

Het verhaal van Bjorn

"Dankzij Vivre hebben we ons tot nu toe altijd staande weten te houden."

Bjorn is een 4-jarige jongen met een metabole ziekte; MMA. De zorg voor Bjorn is erg intensief. Alles draait de hele dag om eten, drinken, medicijnen en leven op de klok. Het is een leven met veel regels en beperkingen, zowel praktisch als sociaal.

Het verhaal van Leviano

“Dat huiselijke, dat is echt de Villa”

Sinds zijn geboorte is Leviano afhankelijk van zorg. Hij is inmiddels 4 jaar oud en komt heel graag bij Villa Vivre, het verpleegkundig kinderzorghuis. Hij heeft 24/7 zorg en toezicht nodig vanwege o.a. epileptische aanvallen en TPV (voeding via infuuspomp in bloedbaan).

Het verhaal van Eva

“De verpleegkundigen van Vivre gingen helemaal mee in het spel van Eva. We hebben daar ook erg om gelachen.”

Vivre Kinderthuiszorg kwam de chemoshots en bloedverdunners toedienen bij Eva, die 3 jaar was toen ze de diagnose lymfklierkanker kreeg.

Het verhaal van Imre

2 juli 2018 - 10 februari 2023

Ellen (kinderverpleegkundige): “Vanaf het begin dat ik in het gezin kwam en ik Imre zag met zijn sprankelende ogen, was ik verkocht.”

Het verhaal van Guus

"Ik kan Guus met een gerust hart achterlaten als de verpleegkundige er is."

Guus is een vrolijke jongen van 7 jaar met een zeer zeldzaam syndroom waardoor hij erg kwetsbaar is. De verpleegkundigen van Vivre komen al jaren thuis bij het gezin.

Het verhaal van Mauro

"Vanuit mijn achtergrond is het niet makkelijk om hulp in te schakelen, maar de keuze voor Vivre was mijn beste beslissing ooit"

Als Mauro 5 jaar geleden wordt geboren via een spoedkeizersnede blijkt al gauw dat er iets mis is. Een reanimatie volgt en na 72 uur heeft hij zijn eerste epileptische aanval.
Maci, de moeder van Mauro krijgt dan al te horen dat Mauro zijn hele leven zorg nodig zal hebben en dat hij zowel motorisch als cognitief weinig ontwikkeling zal doormaken. Nu, 5 jaar later, kan Mauro inderdaad niet lopen (wel kruipen) en niet praten. Hij functioneert ongeveer op het niveau van een eenjarige.

Onze zorgvormen
Hoe wij gezinnen helpen.

Sommige kinderen hebben langdurig verpleegkundige zorg of toezicht nodig. Voor andere kinderen is tijdelijke gespecialiseerde zorg noodzakelijk. Daarnaast kan gespecialiseerde verpleegkundige opvang buitenhuis voor gezinnen die met intensieve zorg te maken hebben een uitkomst zijn.

Over villa vivre

Villa Vivre is ons verpleegkundig kinderzorghuis voor chronisch en acuut zieke kinderen.

Villa Vivre is een kleinschalig, tweede thuis waar ouders/vertegenwoordigers hun kind met een gerust hart naartoe kunnen brengen om te kunnen werken of bijvoorbeeld nieuwe energie op te doen.