Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact
Het verhaal van
Lisa Verpleegkundige

"Als kind wilde ik al kinderverpleegkundige worden"

Toen Lisa nog een meisje was moest zij wel eens naar het ziekenhuis en werd daar goed verzorgd door de verpleegkundigen. Daar is de fascinatie voor het vak begonnen.

De interesse voor de zorg was er bij Lisa al toen ze nog klein was. Als kind is zij wel eens in het ziekenhuis geweest voor (dag)opnames en dit vond ze nooit vervelend vertelt ze: “Al die mensen om je heen die jou willen helpen om je weer beter te maken, dat vond ik superleuk. Vanaf dat moment, wilde ik heel graag kinderverpleegkundige worden. Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik veel ervaringen opgedaan, maar toen ik na mijn opleiding de kans kreeg om op de afdeling verloskunde en de kinderafdeling ervaring op te doen, sprong ik een gat in de lucht; Mijn droom kwam uit! Nu werk ik met kinderen bij Vivre Kinderthuiszorg en heb ik het hier heel erg naar mijn zin. Tijdens mijn werk zorg ik voor kinderen met diverse ziektebeelden en leeftijden. Dit maakt mijn werk leuk en afwisselend. Ik doe medische handelingen, ga mee naar school maar er is ook ruimte om samen met het kind iets leuks te doen. Daarnaast kan ik veel betekenen voor de kinderen en het gehele gezin en is de zorg die je levert heel persoonsgebonden. Dit geeft mij veel voldoening in mijn werk. Ook vind ik de ziektebeelden van de kinderen, in combinatie met bezig zijn voor ook de sociale ontwikkeling erg mooi om dat van dichtbij mee te maken. Het blijft mij prikkelen waardoor ik mezelf heel graag verder wil gaan ontwikkelen, om zo de juiste en de beste professionele zorg op maat te kunnen leveren. In 2024 start ik met de opleiding tot kinderverpleegkundige, het is mooi dat ik die kans krijg binnen Vivre.”

"Als er ooit iets is of je wilt even met iemand sparren, kun je altijd iemand bellen."

Ondanks dat Lisa niet dagelijks met collega’s om zich heen werkt voelt ze zich toch onderdeel van een team vertelt ze: “Ik werk wel alleen binnen een gezin, maar ik doe dat samen met een team. De samenwerking tussen collega’s binnen de zorg voor een kind en kantoor verloopt heel fijn. Ook de medewerkers van kantoor kennen je, waardoor je erg persoonlijk wordt benaderd. Dat vind ik erg prettig. Als er ooit iets is of je wilt even met iemand sparren, kun je altijd iemand bellen.”

Leer meer medewerkers kennen