Vivre Logo Contact ons
Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact
Het verhaal van
Pascalle Kinderverpleegkundige, scholingsinstructeur en werkbegeleider

"Bij sommige gezinnen kom ik al 10 jaar thuis, dan bouw je echt een mooie band op."

Pascalle werkt sinds 2013 bij Vivre Kinderthuiszorg, ze was een van de eerste kinderverpleegkundigen in dienst. Veel werkervaring deed zij op in het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar ze bijna 10 jaar werkte met kinderen met neurologische aandoeningen en metabole ziekten.

Pascalle heeft bewust gezorgd voor de afwisseling in haar werk vertelt ze: “Ik werk zowel bij Villa Vivre als in de reguliere zorg. Bij sommige gezinnen kom ik al 10 jaar thuis, dan bouw je echt een mooie band op. Je ziet het hele gezin opgroeien, dat is super om te zien. En bij Villa Vivre vind ik het zo mooi dat ik mijn kennis en vaardigheden in kan zetten in de vele verschillende ziektebeelden. Daarnaast is het leuk om daar met een diversiteit aan collega’s te werken. Bij Villa Vivre heb je best een verantwoordelijkheid. Ik ben ook echt een pietje precies. Soms heb je een rustige dienst, maar er kan ook ineens iets gebeuren en dan moet je superalert zijn. Mijn helicopterview staat altijd aan, dat heb ik in de loop van de jaren geautomatiseerd denk ik. Het leuke van een rustige dienst is dat er ruimte is voor pedagogische ondersteuning, je heb echt even tijd voor de kinderen en kunt meehelpen hun ontwikkeling zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Ik ontwikkel mij nog steeds, ook op dat vlak. Zo kan ik inmiddels een beetje communiceren met behulp van gebarentaal, dat is echt een meerwaarde voor dit werk.”

 

"Ik hoop mijn werk bij Vivre nog tot mijn pensioen te kunnen doen!"

Pascalle is blij met haar collega’s, in goede én in moeilijke tijden vertelt ze: “In al die jaren heb ik veel vriendschappen opgebouwd met collega’s van Vivre. Dat vind ik belangrijk, want dan ben je er voor elkaar. Het werk is soms best individualistisch, maar als team hebben we echt goed contact met elkaar. Ik gaf een feest toen ik 50 werd en een aantal collega’s waren daarbij aanwezig. Die collega’s heb je ook nodig als het met cliënten slecht gaat. Ik heb in het ziekenhuis veel verdrietige momenten gezien en meegemaakt, maar in de thuiszorg komt dit nog meer binnen omdat je toch langer en intensiever betrokken bent. Het ziekenhuis is in verhouding dan toch vluchtig. Ik ken inmiddels heel veel collega’s binnen Vivre door mijn werkzaamheden als werkbegeleider en scholingsinstructeur. Ik probeer mijn ervaringen en kennis zo goed mogelijk over te brengen en ze weten mij te vinden. Ik hoop mijn werk bij Vivre nog tot mijn pensioen te kunnen doen!”

 

Leer meer medewerkers kennen