Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact
Het verhaal van
Jenny Kinderverpleegkundige en praktijkopleider

"Ik vind echt dat ik de allermooiste baan heb die er is."

Jenny kwam bij Vivre terecht omdat ze graag een band opbouwt met de kinderen en het gezin waarvoor ze zorgt.

Jenny is in 2016 bij Vivre in dienst gekomen. Ze werkt als kinderverpleegkundige in de reguliere zorg bij een aantal gezinnen. Daarnaast is ze in 2023 begonnen bij Vivre als praktijkopleider. De keuze voor werken met kinderen was een hele vanzelfsprekende vertelt ze: “Ik kom uit een redelijk groot gezin met drie broers. Wij zijn opgegroeid op het platteland. Mijn allerleukste bezigheid na school was spelen met de jonge kinderen uit de buurt. Later werkte ik bij verschillende gezinnen als oppas. Dit deed ik met veel plezier en al heel jong wist ik dan ook dat ik later met kinderen wilde werken.”

Tot grote vreugde kon ze haar opleiding tot verpleegkundige in het ziekenhuis doen. “Een echte student uit de boeken ben ik nooit echt geweest. Dus toen ik werd aangenomen in het ziekenhuis om de opleiding te gaan doen was ik ontzettend blij. Hier heb ik vier jaar ervaring opgedaan op verschillende afdelingen. Er hoorde ook een externe stage bij van tien weken. Deze heb ik op de kinderafdeling gedaan. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik zou kinderverpleegkundige worden. Na het behalen van mijn diploma ben ik eerst vrijwilligerswerk in Oeganda gaan doen. Daar heb ik in drie maanden vele mooie maar helaas ook verdrietige momenten beleefd op de kinderafdeling van een klein ziekenhuis. Dit zorgde er wel voor dat ik nog gemotiveerder was om als kinderverpleegkundige aan de slag te willen gaan om zo meer te kunnen betekenen voor zieke kinderen.”

Bij terugkomst uit Oeganda solliciteerde Jenny voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige. Deze opleiding deed zij in de praktijk op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Maar dat bleek het toch niet helemaal te zijn: “Na anderhalf jaar merkte ik dat ik toch echt iets miste. Ik wilde meer kunnen betekenen voor het kind en het gezin dat daarbij hoort. En zo kwam ik bij Vivre Kinderthuiszorg terecht. Ik mocht daar op een gegeven moment mijn vervolgopleiding positief afronden. Dat betekende veel voor mij, mijn droom was werkelijkheid geworden! En nog steeds ga ik met een grote glimlach naar de kinderen. Ik ben ontzettend dankbaar om zorg te kunnen verlenen in de vertrouwde omgeving van het kind, samen met het gehele gezin. Merken dat je echt het verschil kunt maken geeft veel voldoening. Soms kan dat al met kleine dingen, die blijken dan voor het gezin heel groot te zijn. Ik vind echt dat ik de allermooiste baan heb die er is.”

Jenny staat nog steeds achter haar keuze om buiten het ziekenhuis te werken. “Het grote verschil voor mij tussen het werken in het ziekenhuis en nu in de thuissituatie is dat ik nu alle tijd heb voor het kind en door deze tijd krijg ik een speciale band. Dan kijk je ook verder dan alleen naar de diagnose of de medische handelingen die erbij komen kijken. En ondanks dat wij zo solistisch werken, weten de collega’s elkaar te vinden door net even wat sneller de telefoon te pakken. Ik kijk er ook vaak naar uit mijn collega’s face-to-face te zien, bijvoorbeeld tijdens scholingen. De afwisseling die ik nu heb ik mijn werk doordat ik naast het werken bij de gezinnen ook de studenten begeleid maakt het voor mij extra boeiend. Het zorgt ervoor dat ik zelf ook uitgedaagd blijf door mezelf mee te ontwikkelen. Doordat ik kritisch naar de studenten dien te kijken, ben ik zelf nog meer bewust van mijn handelen.”

 

Leer de collega's van Jenny kennen