Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact

Villa Vivre Verpleegkundig Kinderzorghuis

Villa Vivre is ons verpleegkundig kinderzorghuis in Goirle voor chronisch of acuut zieke kinderen. 7 dagen in de week, 24 uur per dag zorg op maat.

Over Villa Vivre

Zorgen voor een kind dat ziek is of veel zorg nodig heeft is intensief. Het kan lastig zijn dat even los te laten, maar soms is het nodig om op te laden of aandacht aan andere dingen te geven. Bij Villa Vivre is je kind in goede handen.

Villa Vivre biedt specialistische zorg aan kinderen met een (complexe) verpleegkundige zorgbehoefte. Het is een kleinschalig, tweede thuis waar ouders hun kind met een gerust hart naartoe kunnen brengen om zelf nieuwe energie op te doen of om bijvoorbeeld te kunnen werken. Villa Vivre beschikt ook over een ouder-kindkamer die gebruikt kan worden als tussenstap na een (lange) ziekenhuisopname voordat de zorg thuis voortgezet wordt. Villa Vivre is 24 uur per dag geopend en er is altijd (kinder)verpleegkundig toezicht. Er kan op structurele basis en incidentele basis gebruik worden gemaakt van Villa Vivre. Er zijn vele mogelijkheden bij Villa Vivre.

Binnen Villa Vivre wordt gewerkt middels Family Centered Care. Dit betekent dat wij gezinsgerichte zorg bieden en ouders en verzorgers betrekken bij het opstellen van het zorgplan en het evalueren van de geboden zorg. Hierdoor houden ouders/verzorgers de regie en vergroten we het zelfmanagement van het gezin. In het zorgplan en in de geboden zorg is ook aandacht voor de ontwikkeling van het kind. De pedagogisch medewerker begeleidt en stimuleert de ontwikkeling en het spel van de kinderen. Er kan eventueel worden samengewerkt met een fysiotherapeut, ergotherapeut, orthopedagoog en logopedist. We willen de kinderen net dat beetje extra geven en het bij Villa Vivre zo gezellig mogelijk maken.

Voor wie is Villa Vivre

Voor kinderen van 0-18 jaar die verpleegkundige zorg nodig hebben waarbij verpleegkundig inzicht en verpleegkundig toezicht vereist is.

Binnen Villa Vivre komen kinderen met verschillende medische problematiek waarvoor verpleegkundige zorg nodig is.

Bijvoorbeeld bij kinderen met:
> een ernstige vorm van epilepsie,
> monitoring en zuurstofbehoefte,
> een tracheacanule en beademingsbehoefte,
> Totale Parenterale Voeding (TPV) en
> andere verpleegkundige zorgbehoeften.

Impressie Villa Vivre

We beschikken over drie slaapkamers met in totaal vier grote bedden en twee kleine bedden. Voor de allerkleinsten is er een wieg. De slaapkamers zijn voorzien van camerabewaking. Villa Vivre heeft een aangepaste badkamer met o.a. een klein bad en douche brancard. Er zijn diverse hulpmiddelen zoals aangepaste stoelen, twee grote boxen en een tillift. Er is een tuin aanwezig, een snoezelplek en een belevenistafel. Daarnaast beschikken wij over een aangepaste rolstoelbus waarmee wij op pad kunnen om de leefwereld van de kinderen te vergroten. Als er andere hulpmiddelen nodig zijn dan kijken we of deze van thuis meegenomen kunnen worden of dat we deze extra kunnen faciliteren.

Over de financiering

Verschillende mogelijkheden voor financiering

Villa Vivre kan de opvang verzorgen en de zorg verlenen vanuit verschillende financieringsstromen. Onze zorgcoördinatoren informeren je graag over de mogelijkheden.

Het verhaal van Leviano

“Dat huiselijke, dat is echt de Villa”

Sinds zijn geboorte is Leviano afhankelijk van zorg. Hij is inmiddels 4 jaar oud en komt heel graag bij Villa Vivre, het verpleegkundig kinderzorghuis. Hij heeft 24/7 zorg en toezicht nodig vanwege o.a. epileptische aanvallen en TPV (voeding via infuuspomp in bloedbaan).

Update medio 2023:

We hebben weer plek in Villa Vivre!

Er is van maandag t/m vrijdag weer plek in Villa Vivre voor kinderen met een verpleegkundige zorgbehoefte.

 

Is Villa Vivre mogelijk een plekje voor jouw/jullie kind? Neem dan contact met ons op via: info@villa-vivre.nl of bel 013-8894539 (keuze 1, dan keuze 2) en vraag naar Michelle of Jeanine, dan kijken we graag samen naar jullie situatie.

Ons verpleegkundig kinderzorghuis Villa Vivre is gevestigd in Goirle, vlakbij Tilburg.

Verpleegkundig kinderzorghuis Villa Vivre

  • Herstallenstraat 2
  • 5051 TE Goirle
Plan uw route

Ontmoet onze medewerkers