Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact
Het verhaal van Leviano
“Dat huiselijke, dat is echt de Villa”

Leviano heeft 24/7 zorg en toezicht nodig.

Leviano kan epileptische aanvallen krijgen en doordat hij TPV (voeding via infuus in bloedbaan) krijgt moeten er altijd mensen bij hem zijn die hier verstand van hebben.

Sinds zijn geboorte is Leviano afhankelijk van zorg. Hij is inmiddels 4 jaar oud en komt heel graag bij Villa Vivre, een fijne en veilige plek waar hij dag en nacht zorg kan krijgen.

Moeder Ilse vertelt: “Vanwege die TPV moeten er altijd mensen bij hem in de buurt zijn die hier verstand van hebben. In Villa Vivre is dat zo, alle gespecialiseerde zorg is aanwezig. Dat geeft ons de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het weekend even met andere dingen bezig te zijn. Zijn grote zus kan zo ook wat aandacht krijgen en wij kunnen enigszins bijtanken. Hoewel ik natuurlijk met mijn hoofd wel altijd bij hem ben, je kunt het nooit helemaal los laten. Maar ik heb enorm vertrouwen in de zorg van de medewerkers van de Villa.”

“Zoals de opvang en de zorg is in Villa Vivre heb je dat niet veel.”

Omdat Leviano ook schade heeft aan zijn hersenen is er een ontwikkelingsachterstand. Daarover vertelt Ilse: “Naast dat we alle vertrouwen hebben in de zorg zien we ook dat het voor zijn ontwikkeling heel goed is. Hij is daar met andere kinderen, dat zijn echt zijn vrienden, ook al zijn er allemaal verschillende leeftijden. Doordat de medewerkers hem goed kennen weten ze precies waar ze hem kunnen uitdagen om stapjes te maken in zijn ontwikkeling. Hij krijgt daardoor vertrouwen in zijn ontwikkeling en dat is mooi om te zien, want dat maakt ook dat hij de volgende stap weer kan maken. Dat het zo kleinschalig is opgezet maakt dat iedereen hem kent en andersom.”

Om de ouders op de hoogte te houden worden foto’s en verslagen gestuurd via een app Siilo. Dat zijn leuke momenten maar ook medisch inhoudelijke informatie wordt hierin gedeeld. Die communicatie is prettig vertelt Ilse: “Op de foto’s die ik doorgestuurd krijg als hij bij de Villa verblijft zie ik dat het goed met hem gaat. Dat stukje communicatie vind ik belangrijk, dan kun je met een fijn gevoel je aandacht op de andere dingen vestigen. Het is echt zijn tweede thuis en daar zijn wij heel erg blij mee!”