Vivre Logo Contact ons
Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact
Het verhaal van
Jeanine Zorgcoördinator Villa Vivre

“Om samen met het gezin te kijken naar de meest passende mogelijkheden geeft veel voldoening en is zeer waardevol.”

Voordat Jeanine bij Vivre kwam werken heeft zij 15 jaar als kinderverpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gewerkt.

Het werk van Jeanine bij Vivre bestaat uit het inventariseren van de zorgbehoefte van ouders en hun zorgintensieve kind. Daarin wordt steeds gekeken welke zorg passend is om het gezin in zijn kracht te laten staan, om vervolgens zorg in te zetten wat het meest passend en helpend is.

Jeanine vertelt enthousiast over haar werk: “In Villa Vivre en bij Vivre kinderthuiszorg nemen we de zorg van ouders ‘over’ zodat zij de kansen en mogelijkheden hebben om deel te nemen aan de arbeidsmarkt, het onderhouden van sociale contacten of om even ‘bij te kunnen tanken’. Elk gezin is anders, elke zorgbehoefte is anders en dat maakt dat mijn werk als zorgcoördinator elke dag uitdagend is. Om samen met het gezin te kijken naar de meest passende mogelijkheden geeft veel voldoening en is zeer waardevol. Ouders kiezen er niet voor om ‘hulp’ te vragen bij de zorg van hun kind, ouders kunnen vaak niet anders. Het is intens en intiem om dit samen met ouders te mogen doen. Dit alles dan ook vanuit liefde voor het kind. We zien het kind in alle domeinen vanuit het MKS (Medische Kindzorg Samenwerking), waardoor onze zorg niet alleen gericht is op het kinderverpleegkundige deel, maar ook op het medische, de ontwikkeling en de veiligheid. We zien het kind en het gezin in zijn totaal, met alles wat daarbij hoort. Dat maakt dit werk zo uniek. Om samen het pad te bewandelen creëert mooie gesprekken en bijzondere banden, met ouders en zeker ook met de kinderen. Ook verdrietige momenten komen hierbij om de hoek kijken. Het is niet altijd makkelijk… Elke dag realiseer ik me hoe bijzonder het is om dit te mogen doen. Ik ga altijd graag naar mijn werk en geef 100%, het liefste nog meer, om alles te kunnen geven.”

Lees meer verhalen