Vivre Logo Contact ons
Contact

Vragen? Neem contact op

Meer informatie over Vivre? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact
Het verhaal van Guus
"Ik kan Guus met een gerust hart achterlaten als de verpleegkundige er is."

Guus is een vrolijke jongen van 7 jaar met een zeer zeldzaam syndroom waardoor hij erg kwetsbaar is.

Hij krijgt sondevoeding en naast zijn lichamelijke en verstandelijke beperkingen is bij de minste verkoudheid al verpleegkundige zorg nodig, omdat hij dan bijvoorbeeld zuurstof moet krijgen. Er moet altijd iemand in zijn buurt zijn met verstand van zaken.

De verpleegkundigen van Vivre komen al jaren thuis bij het gezin. Moeder Marjan vertelt: “Ik kan Guus met een gerust hart achterlaten als de verpleegkundige er is. Er is nu een fijn team van vijf vaste verpleegkundigen die echt naast je staan. Ze hebben de kennis en ik durf echt op ze te vertrouwen. Ze denken mee maar zijn niet te veel op de voorgrond, die balans is erg prettig. Ze maken het mogelijk dat ik bijvoorbeeld kan gaan werken en dat is belangrijk voor mij, omdat ik dan ook even uit de zorgmodus kan. Op mijn werk ben ik omringd met lieve en begripvolle collega’s, dat is erg waardevol.”

Guus heeft nog twee oudere broers. De zorg van Vivre maakt het ook wel mogelijk dat daar aandacht naartoe kan gaan. “We waren pas op vakantie in Nederland. Ineke, een van de vaste verpleegkundigen, kwam daar om voor Guus te zorgen. Wij konden met de oudste twee kinderen op pad en Ineke was er voor Guus. Ze had van tevoren al uitgezocht wat ze kon gaan doen en had gezien dat je een kabouterdiploma kunt halen. Dus ze is met Guus in de buggy het Kabouterpad op gegaan en Guus haalde zijn kabouterdiploma. Toen wij terugkwamen zat Guus daar met zijn puntmuts op trots te zijn. Dat vind ik echt top. Ineke komt al een tijd bij ons en is altijd positief en zonder oordeel. De manier waarop meegedacht wordt is ook vaak creatief. Zo moesten we eens testen of Guus veranderingen kan opmerken. Ineke kwam ineens met knalrode lippenstift voor Guus zitten. Guus moest erg lachen hierom en wij hadden naast veel lol ook weer een onderdeel van de vragenlijst afgevinkt.”

Op de foto: verpleegkundige Renske was met Guus de sneeuw in gegaan om met hem de sneeuw te ontdekken. Dat was een mooie en leuke ervaring voor Guus!